
Kırık kemiklerin veya aşırı incinmiş yumuşak dokuların alçı ,pamuk ve sargı bezi ile sabitlenerek hareketsiz kalması için yapılan işlemlerdir. Eğer sabitlemede kullanılan materyal, sarılan bölgenin tamamını kapsamıyor ise atel ismini alır.
-Kırık
-Çıkık
-Burkulma
-Yumuşak Doku Travması
-Cerrahi İşlemler Sonrası Stabilizasyon Sağlamak için.
El ve kolunuzda ise ayaktayken mutlaka kol boyun askısı kullanarak, yatarken de kolunuz ile göğsünüz arasına yastık koyarak kalp seviyesinden yukarıda tutabilirsiniz.
Bacağınızda ise iki yastıkla destekleyip yeterli yüksekliği sağlayabilirsiniz. Ayak ve ayak bileği alçı-ateli uygulamasından sonra koltuk değneği kullanılmalıdır. Koltuk değneğini sağlık personelinin size anlattığı şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz.

Kol Boyun Askısı

Koldaki Sargı için Yatarken Doğru Pozisyon

Bacaktakı Sargı için Yatarken Doğru Pozisyon
Ani şişme, hissizlik, parmaklarda morarma, su ile temas gibi durumlarda zaman kaybetmeden acil servisimize başvurun
Alçınızın içine örgü şişi gibi materyaller sokup kaşımayınız, cildinize zarar verip enfeksiyona neden olabilirsiniz.