
✦ Bel Kayması
• EMOT Plus’taBazı hastalarda ise kırık nedeniyle üstteki omurlar alttaki omurgaya göre öne doğru kayabilirler. Bu duruma da “bel kayması” ya da “spondilolistezis” denir. Spondilolistezis kayma miktarına bağlı olarak daha ciddi sorunlara neden olabilir. Bu, omurga boyunca herhangi bir yerde ortaya çıkabilir, ancak en çok alt sırtta (bel omurgası) görülür. Bazı insanlarda bu hiçbir belirtiye neden olmaz. Diğerleri hafif ila şiddetli arasında değişen sırt ve bacak ağrısına sahip olabilir.
Bel kaymasının pek çok farklı sebebi bulunur. İleri yaşa bağlı aşınma, doğumsal anomali, enfeksiyon, cerrahi girişim ve tümör gibi etkenler spondilolistezis oluşumunda rol oynar.
Spondilolistezis Spinal stenoza benzer. Çoğu durumda, spondilolistezis ameliyatsız olarak tedavi edilir. Tedavi, bir dizi fizik tedavi, steroid-anestezik enjeksiyonları ve iltihaplanma ve ağrı için ilaç (reçeteli veya reçetesiz) içerebilir.
Hareket Bozuklukları
Bu hastalıklar, özellikle basal ganglia olarak bilinen derin beyin yapılarının etkilenmesi ile ortaya çıkıyor. Bu yapıların etkilenmesine bağlı olarak gelişen hipokinetik hastalıkları grubunda Parkinson hastalığı, Parkinsonizm ve Huntington hastalıkları yer alıyor. Denge ve koordinasyon bozukluğu ile seyreden, öncelikle beyinciğin etkilendiği Serebelar ataksiler de yine hareket hastalıklarında uzmanlaşmış nöroloji hekimlerinin çalışma alanına giriyor.

Beyin ve Damar Hastalıkları
Kesin neden bilinmemekle birlikte; Hipertansiyon, damar sertliği, şeker hastalığı, kan pıhtılaşma bozuklukları, sigara, kalp ritim bozuklukları stres, obezite gibi faktörler sebebiyle beyin damar hasarı sonucu ortaya çıkan, tek taraflı kol-bacakta güç kaybı, hissizlik, görme kaybı, konuşma bozukluğu, denge bozukluğu, konuşma-anlama bozukluklara denir. Halk arasında daha çok inme ya da felç olarak adlandırılmaktadır.

Epilepsi
Epilepsi ya da sara, beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan sinirsel bozukluktur. Beynin normal faaliyetlerini sürdürmesini sağlayan elektriğin, aşırı ve kontrolsüz yayılımı sonucu oluşur. Sıklıkla geçici bilinç kaybına neden olur. Epilepsi nöbetleri farklı şekillerde ortaya çıkar. Bazı nöbetlerden önce korku hissi gibi olağan dışı algılamalar ortaya çıkarken, […]

Osteoporotik Hastalarda Rehabilitasyon
Rehabilitasyon için denge ve kas güçlendirici egzersizler faydalıdır.

Kas ve Eklem Enjeksiyonları
Ağrıyı azaltmak, eklem içi iyileşmeyi başlatmak için enjeksiyonlar tercih edilebilir.

Nörolojik Rehabilitasyon
Periferik ve santral sinir sisteminin hasarlandığı durumlarda gerekli olan bir tedavidir.

Hipertansiyon ve Koruyucu Kardiyoloji
Hipertansiyon tedavi edilmediğinde; kalp yetmezliği, kalp krizi, böbrek yetmezliği, damarların daralması, beyin kanaması, felç, görme kaybına neden olur.

Kalp Yetmezliği, Kalbin Büyümesi
Kalp yetersizliği ilerleyici bir hastalıktır, zaman içinde kalbin kuvveti giderek daha da azalır.

Kalp Kapak Hastalıkları ve Erişkin Doğumsal Kalp Hastalıkları
Kalp; Vücudumuza yeterli kanı pompalamak için daha fazla çalışmak zorunda kalır. Zamanla kalbimizi zayıflatır ve kalp yetersizliğine zemin hazırlar.

Kalp Krizi
Kalbi besleyen atardamarlarda aniden ortaya çıkan tıkanma ile kalp kasına yeterince kan gitmemesi sonucu kalp dokusunda hasar oluşmasıdır.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?