✦ Diz Kireçlenmesi
• EMOT Plus’taDizinizde osteoartrit varsa, muhtemelen dizinizin ağrılı ve zaman zaman sert olduğunu hissedeceksiniz. Bu durum sadece bir dizinizi etkileyebilir, özellikle geçmişte yaralanmışsanız her ikisinde de gözlenebilir. Ağrı, günün sonunda veya dizinizi hareket ettirdiğinizde daha kötü hissedebilir ve dinlendiğinizde iyileşebilir.
Yürümek artritli bir diz için iyi midir?
Yürümek, eklemlere aşırı yük bindirmeyen, düşük etkili bir aktivite olduğu için diz artriti olan birçok hasta için harika bir seçenektir. Ayrıca yürümek, dizin hareket açıklığını artırabilir ve aşırı sertleşmesini önleyebilir.
Ameliyat olmadan dizde artrite ne yardımcı olur?
En yaygın konservatif tedaviler şunları içerir:
Dinlenme, buz, kompresyon ve elevasyon, basit diz yaralanmalarında uygulanan dört temel unsurdur. …
Fizik tedavi veya masaj terapisi. …
Kortikosteroid enjeksiyonları. …
Hyaluronik asit enjeksiyonları. …
PRP ve kök hücre enjeksiyonları…
hastanemizde uygulanan alternatif tedavilerdendir.
✦ EMOT'da Diz Hastalıklarının ve Yaralanmalarının Tedavisi
EMOT Dizdeki Hangi Hastalık ve Yaralanmaları Tedavi Ediyor?
Menisküs Yaralanmaları,
Ön Çapraz Bağ Yaralanmaları,
Kireçlenme, Romatizmal Artrit,
Tendinit,
Bursit,
İliotibial Band Sendromu,
Medial Plika Sendromu,
Osgood-Schlatter Hastalığı
gibi diz eklemi ve çevresinde oluşabilecek hastalıkların tanı, tedavi ve fizik tedavileri için EMOT yanınızda.
Dizimiz Neden Ağrır?
Diz ağrısının sık karşılaştığımız nedenleri, osteoartrit diye adlandırdığımız kireçlenmeye, yaralanmalara ve mekanik problemlere bağlı olabilir. Diz bölgesini etkileyen travmalar sonrasında dizi oluşturan kemiklerde kırıklar, bağ ve menisküs yaralanmaları nedeniyle ağrı oluşabilir.
Dizde En Sık Görülen Kırık ve Yaralanmalar Nelerdir?
Tibia plato ve patella kırıkları sık görülen kırıklardır. Ön çapraz bağ da sık yaralanan bağlardan biridir. Kırıklar genellikle direk travmalarla oluşurken, bağ ve menisküs yaralanmaları futbol, basketbol gibi sporlar esnasında ani yön değiştirme ile görülebilirler
Osteoartrit (Kireçlenme) Nedir?
Dejeneratif artrit olarak bilinir. İlerleyen yaş ile birlikte eklem kıkırdaklarının yıpranmasıyla oluşur. En sık görülen artrit şeklidir ve dizde sık görülür. Kıkırdak travmaları, şişmanlık, aşırı kullanım kireçlenmeye neden olabilir. Eklemde ağrı, şişlik ve zamanla ilerleyen hareket kısıtlılığı görülür.
Romatizmal Artrit Nedir?
Romatoid artrit, gut, Behçet hastalığı, psöriyatik artrit gibi romatizmal hastalıklar, eklemlerle birlikte vücudun diğer bölgelerini de etkileyen bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklardır. Dizde uzun süreli ağrı, şişlik ve kullanım güçlüğüne neden olurlar.
Tendinit Nedir?
Aşırı kullanım veya dizilim sorunları diz tendonlarında zorlanmaya ve yaralanmalara neden olabilir. Tendonlar üzerinde hassasiyet ve ödem oluşur. En sık görüldüğü yerlerden biri patellar tendondur. Özellikle koşucularda, sıçrayıcı sporlarla uğraşanlarda aşırı kullanıma bağlı görülebilir. Kuadriseps ve harmstring tendonlarında da görülebilir.
İliotibial Band Sendromu Nedir?
İliotibial band kalçadan başlayan ve dizin dış kısmına uzanan bir yapıdır. Özellikle koşucularda, bisiklet kullananlarda, tırmanış ve kayak sporu yapanlarda aşırı kullanıma bağlı dizin dış kısmında ağrı oluşturabilir.
Medial Plika Sendromu Nedir?
Diz eklemi içindeki zarın embiryonel dönemden kalan bant şeklindeki kalıntılarına plika denir. Bu plikalar normalde de dizde bulunabilirler. Ön ve iç kısımdakiler şikayet oluşturabilir. Genelde takılma, kilitlenme ve ağrı oluşumuna neden olurlar.
Osgood-Schlatter Hastalığı Nedir?
Ayakta durma ve bacağı düz kaldırma esnasında dizi düz tutan mekanizma kuadriceps kası diz kapağı ve patellar tendon aracılığı ile kaval kemiğine bağlanır. Kaval kemiğinde bu mekanizmanın yapıştığı yerde büyüme kıkırdağı bulunmaktadır. Bu büyüme kıkırdağının koşma, atlama gibi faaliyetler ile zorlanması sonrasında bu bölgede ağrı, şişlik, özellikle aktivite sonrası dokunma hassasiyeti oluşur.
Osteoporoz (Kemik Erimesi)
Osteoporoz, kemiklerin zayıflamasına ve kırılgan hale gelmesine neden olur. Kemik erimesi olarak da bilinen hastalıkta kemikler o kadar kırılgandır ki, hafif şiddetli düşme, eğilme veya öksürme bile kırılmaya neden olabilir. Kemik erimesine bağlı kırıklar en sık kalça, bilek veya omurgada görülür. Özellikle kadınlar, menopoz döneminden sonra yüksek risk altındadır. EMOT Plus Omurga Sağlığı Merkezi’nde osteoporoz […]
Kemik Tümörleri
Kemik tümörü olan hastaların en sık yakınması ağrıdır. Ağrı, başlangıçta aktivite ile bağlantılı olabilir fakat kötü huylu kemik tümörü olan hastalar sıklıkla istirahatta ve gece ortaya çıkan ilerleyici ağrıdan şikayetçidir. Kemik tümörleri öncelikle benign( iyi huylu) ve malign(kötü huylu) olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Sık görülen iyi huylu kemik tümörlerinden bahsedecek olursak en başta osteoblastomdan bahsetmek gerekir.
Omuz
Omuz eklemi doğuştan çok sıkı bir eklem değildir. Bu nedene kalça ve diz eklemine oranla daha gevşek bir yapısı vardır. Bu çıkığa daha elverişli doğal yapı çevre kas ve bağlarca sınırlandırılır ve korunur. Tüm eklemlerde olduğu gibi, eklemi çevreleyen kaslar ne kadar güçlü tutulursa o eklem o kadar iyi korunur.
Dirsek
Dirsek eklemi vücudumuzun cilt örtüsünün en zayıf olduğu eklemlerimizdendir. Üzerindeki kas ve cilt örtüsü incedir. Bu onu travmalara açık hale getirir.
Kalça
Kalça vücuttaki en büyük ekleme sahip bölgedir ve hemen hemen her harekette kullanılır. Kemikler arasında eklemi korumak için yastık etkisi yapan ve sürtünmeyi engelleyen bir kıkırdak tabakası vardır.
Ayak ve Ayak Bileği
Ayak, Ayak Bileği cerrahisi ve mikrocerrahi uzmanlığımız ile yaralanan, ezilen ve hatta kopan Ayak ve Ayak Bileği bölgesini orijinaline en yakın şekilde kullanmamızı sağlayan tedaviyi uygularız.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?