✦ Fibromiyalji Nedir?
• EMOT Plus’taFibromiyalji, yorgunluk, uyku, hafıza ve duygudurum sorunlarının eşlik ettiği yaygın kas-iskelet ağrısı ile karakterize bir hastalıktır. Araştırmacılar, fibromiyaljinin, beyninizin ve omuriliğinizin ağrılı ve ağrısız sinyalleri işleme şeklini etkileyerek ağrılı duyuları güçlendirdiğine inanıyor.
Belirtiler genellikle fiziksel travma, ameliyat, enfeksiyon veya önemli psikolojik stres gibi bir olaydan sonra başlar. Diğer durumlarda, semptomlar tek bir tetikleyici olay olmaksızın zamanla yavaş yavaş birikir.
Kadınların fibromiyalji geliştirme olasılığı erkeklere göre daha fazladır. Fibromiyaljisi olan birçok insanda ayrıca gerilim tipi baş ağrıları, temporomandibular eklem (TME) rahatsızlıkları, irritabl bağırsak sendromu, anksiyete ve depresyon vardır.
Fibromiyaljinin tedavisi olmasa da, çeşitli ilaçlar semptomların kontrolüne yardımcı olabilir. Egzersiz, rahatlama ve stres azaltma önlemleri de yardımcı olabilir. Bu konu uzman Fizik tedavi hekimi ve Psikiyatri uzmanı işbirliğinde çözüme kavuşturulabilir
Hareket Bozuklukları
Bu hastalıklar, özellikle basal ganglia olarak bilinen derin beyin yapılarının etkilenmesi ile ortaya çıkıyor. Bu yapıların etkilenmesine bağlı olarak gelişen hipokinetik hastalıkları grubunda Parkinson hastalığı, Parkinsonizm ve Huntington hastalıkları yer alıyor. Denge ve koordinasyon bozukluğu ile seyreden, öncelikle beyinciğin etkilendiği Serebelar ataksiler de yine hareket hastalıklarında uzmanlaşmış nöroloji hekimlerinin çalışma alanına giriyor.
Beyin ve Damar Hastalıkları
Kesin neden bilinmemekle birlikte; Hipertansiyon, damar sertliği, şeker hastalığı, kan pıhtılaşma bozuklukları, sigara, kalp ritim bozuklukları stres, obezite gibi faktörler sebebiyle beyin damar hasarı sonucu ortaya çıkan, tek taraflı kol-bacakta güç kaybı, hissizlik, görme kaybı, konuşma bozukluğu, denge bozukluğu, konuşma-anlama bozukluklara denir. Halk arasında daha çok inme ya da felç olarak adlandırılmaktadır.
Epilepsi
Epilepsi ya da sara, beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan sinirsel bozukluktur. Beynin normal faaliyetlerini sürdürmesini sağlayan elektriğin, aşırı ve kontrolsüz yayılımı sonucu oluşur. Sıklıkla geçici bilinç kaybına neden olur. Epilepsi nöbetleri farklı şekillerde ortaya çıkar. Bazı nöbetlerden önce korku hissi gibi olağan dışı algılamalar ortaya çıkarken, […]
Osteoporotik Hastalarda Rehabilitasyon
Rehabilitasyon için denge ve kas güçlendirici egzersizler faydalıdır.
Kas ve Eklem Enjeksiyonları
Ağrıyı azaltmak, eklem içi iyileşmeyi başlatmak için enjeksiyonlar tercih edilebilir.
Nörolojik Rehabilitasyon
Periferik ve santral sinir sisteminin hasarlandığı durumlarda gerekli olan bir tedavidir.
Hipertansiyon ve Koruyucu Kardiyoloji
Hipertansiyon tedavi edilmediğinde; kalp yetmezliği, kalp krizi, böbrek yetmezliği, damarların daralması, beyin kanaması, felç, görme kaybına neden olur.
Kalp Yetmezliği, Kalbin Büyümesi
Kalp yetersizliği ilerleyici bir hastalıktır, zaman içinde kalbin kuvveti giderek daha da azalır.
Kalp Kapak Hastalıkları ve Erişkin Doğumsal Kalp Hastalıkları
Kalp; Vücudumuza yeterli kanı pompalamak için daha fazla çalışmak zorunda kalır. Zamanla kalbimizi zayıflatır ve kalp yetersizliğine zemin hazırlar.
Kalp Krizi
Kalbi besleyen atardamarlarda aniden ortaya çıkan tıkanma ile kalp kasına yeterince kan gitmemesi sonucu kalp dokusunda hasar oluşmasıdır.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?