
✦ Hemşirelik Hizmetleri
• EMOT’ta• EMOT Plus’taHastanelerimizde Hemşirelik Hizmetleri; Sağlıkta Kalite Standartları ve hizmet verimliliğinin ön gördüğü gereksinimler belirlenerek, planlanarak, koordine edilerek yürütülür ve yakından takip edilerek, hastalara ilişkin kayıtlar titizlikle değerlendirilir ve raporlanır.























































Taburcu Oluyorum!
Ameliyat Korkusunu Neden Önemsiyoruz?
EMOT Hastaneleri’nde Derin Ven Trombozundan (DVT) Korunmak İçin Alınan Önlemler Nelerdir?
EMOT Hastanesi’nde Dolaşım Takibi Nasıl Yapılır?
Hasta Güvenliği Önceliğimiz
Düşmeleri Önleme
Ameliyathane Hakkında Merak Ettikleriniz
El Kırıkları
El, parmakların ve el bileğinin hareketini sağlayan kasların içinde olduğu, birçok sayıda küçük kemiğin oluşturduğu kompleks yapılar bütünüdür.

El Bileği Kırıkları
El ayası açık şekilde el bileği üzerine düşmesi sonucu oluşan kırıklardır. El bileği üzerinde şişlik ve hareketle ya da hareketsiz oluşan ağrılı semptomlardır.

El ve El Bileği
El cerrahisi ve mikrocerrahi uzmanlığımız ile yaralanan, ezilen ve hatta kopan parmak ve ellerimizi orijinaline en yakın şekilde kullanmamızı sağlayan tedaviyi uygularız. Kazalar dışında, çok kullanılmaya bağlı olarak oluşan hastalıkların (sinir sıkışmaları, kireçlenme vb.) tedavisini de titizlikle gerçekleştirmekteyiz.

El Yaralanmaları ve İş Kazaları

Brakial Pleksus Yaralanması

Uzuv Kopmaları (Amputasyonlar)

Elde Sinir Sıkışmaları

Elde Eklem Kireçlenmeleri

Elde Enfeksiyonlar

Elde Sık Görülen Hastalıklar

Doğumsal El Anomalileri
Doğuştan el anomalileri, hamileliğin erken döneminde, bebeğin üst uzuvlarının ilk oluşmaya başladığı dönemde ortaya çıkar. Bazen, bir ailesel bir hastalığın veya tıbbi bir sendromun parçasıdır.

Kemik Tümörleri
Kemik tümörü olan hastaların en sık yakınması ağrıdır. Ağrı, başlangıçta aktivite ile bağlantılı olabilir fakat kötü huylu kemik tümörü olan hastalar sıklıkla istirahatta ve gece ortaya çıkan ilerleyici ağrıdan şikayetçidir. Kemik tümörleri öncelikle benign( iyi huylu) ve malign(kötü huylu) olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Sık görülen iyi huylu kemik tümörlerinden bahsedecek olursak en başta osteoblastomdan bahsetmek gerekir.

Hareket Bozuklukları
Bu hastalıklar, özellikle basal ganglia olarak bilinen derin beyin yapılarının etkilenmesi ile ortaya çıkıyor. Bu yapıların etkilenmesine bağlı olarak gelişen hipokinetik hastalıkları grubunda Parkinson hastalığı, Parkinsonizm ve Huntington hastalıkları yer alıyor. Denge ve koordinasyon bozukluğu ile seyreden, öncelikle beyinciğin etkilendiği Serebelar ataksiler de yine hareket hastalıklarında uzmanlaşmış nöroloji hekimlerinin çalışma alanına giriyor.

Beyin ve Damar Hastalıkları
Kesin neden bilinmemekle birlikte; Hipertansiyon, damar sertliği, şeker hastalığı, kan pıhtılaşma bozuklukları, sigara, kalp ritim bozuklukları stres, obezite gibi faktörler sebebiyle beyin damar hasarı sonucu ortaya çıkan, tek taraflı kol-bacakta güç kaybı, hissizlik, görme kaybı, konuşma bozukluğu, denge bozukluğu, konuşma-anlama bozukluklara denir. Halk arasında daha çok inme ya da felç olarak adlandırılmaktadır.

Epilepsi
Epilepsi ya da sara, beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan sinirsel bozukluktur. Beynin normal faaliyetlerini sürdürmesini sağlayan elektriğin, aşırı ve kontrolsüz yayılımı sonucu oluşur. Sıklıkla geçici bilinç kaybına neden olur. Epilepsi nöbetleri farklı şekillerde ortaya çıkar. Bazı nöbetlerden önce korku hissi gibi olağan dışı algılamalar ortaya çıkarken, […]

Romatizmal Hastalıklarda Rehabiltasyon
Eklem hareket açıklığını arttırmak, korumak ve kemik yoğunluğunu sağlamlaştırmak için önemlidir.

Osteoporotik Hastalarda Rehabilitasyon
Rehabilitasyon için denge ve kas güçlendirici egzersizler faydalıdır.

Kas ve Eklem Enjeksiyonları
Ağrıyı azaltmak, eklem içi iyileşmeyi başlatmak için enjeksiyonlar tercih edilebilir.

Nörolojik Rehabilitasyon
Periferik ve santral sinir sisteminin hasarlandığı durumlarda gerekli olan bir tedavidir.

Kamburluk (Scheuermann)
Sırt ve göğüs bölgesini ilgilendiren bu sorun fiziksel olarak yaşamı olumsuz etkiler.

Omuz
Omuz eklemi doğuştan çok sıkı bir eklem değildir. Bu nedene kalça ve diz eklemine oranla daha gevşek bir yapısı vardır. Bu çıkığa daha elverişli doğal yapı çevre kas ve bağlarca sınırlandırılır ve korunur. Tüm eklemlerde olduğu gibi, eklemi çevreleyen kaslar ne kadar güçlü tutulursa o eklem o kadar iyi korunur.

Skolyoz (Omurga Eğriliği)
Skolyoz tek başına meydana gelebileceği gibi kamburlukla beraber de oluşabilmektedir. Skolyoz önden/arkadan bakıldığında omurgada yanlara doğru 10°’den fazla eğrilik olmasıdır. Omurganın yana eğrilmesinin yanında omurga kendi ekseni etrafında dönmeye başlar ve genelde normal sınırlarda olması gereken sırttaki kamburlukta azalma gözlenir. Bu açıdan bakıldığında skolyoz omurgada 3 boyutta oluşan bir deformitedir ve bu nedenle tedavisinde de […]

Hipertansiyon ve Koruyucu Kardiyoloji
Hipertansiyon tedavi edilmediğinde; kalp yetmezliği, kalp krizi, böbrek yetmezliği, damarların daralması, beyin kanaması, felç, görme kaybına neden olur.
Kalp Yetmezliği, Kalbin Büyümesi
Kalp yetersizliği ilerleyici bir hastalıktır, zaman içinde kalbin kuvveti giderek daha da azalır.

Kalp Kapak Hastalıkları ve Erişkin Doğumsal Kalp Hastalıkları
Kalp; Vücudumuza yeterli kanı pompalamak için daha fazla çalışmak zorunda kalır. Zamanla kalbimizi zayıflatır ve kalp yetersizliğine zemin hazırlar.

Kalp Krizi
Kalbi besleyen atardamarlarda aniden ortaya çıkan tıkanma ile kalp kasına yeterince kan gitmemesi sonucu kalp dokusunda hasar oluşmasıdır.

Ritim ve İletim Sistemi Bozuklukları, Bayılma
Kalp çok hızlı, çok yavaş atıyorsa kalp elektrik sisteminde bir sorun olduğunun bir işaretidir.

Rekonstrüktif Cerrahi
Doğumsal eksiklikler, kaza veya hastalıklar yoluyla oluşan doku ya da organ kayıplarını onarmak ya da yeniden oluşturmayı hedefler. Bunlara ağır yanıklar, iyi ve kötü huylu deri ve yumuşak doku tümörlerinin tedavisi, meme rekonstrüksiyonu, el cerrahisi, yüz ve kulak anomalileri de dahildir. Diğer bir deyişle, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi tepeden tırnağa vücudun her bölgesinde ameliyatlar yapar.

Estetik Cerrahi
Estetik cerrahiye başvuru nedeni ne olursa olsun öncelikle gerçekçi beklentilere sahip olmak gereklidir. Hiç unutulmaması gereken nokta, estetik cerrahinin yaşamda mutluluk ya da daha iyi bir ilişki için garanti olmadığı, mutluluğun insanın beyninde başlayıp bittiği gerçeğidir.

Sinir Blokları

Ortopedik Rehabilitasyon
Kas ve iskelet sistemi problemlerinin temel ortopedik rehabilitasyon prensipleri ve güncel yaklaşımlar kullanılarak tedavi edilmesidir.

Replantasyon Rehabilitasyonu
Fonksiyonların geri kazanılmasında rehabilitasyon büyük önem taşır.

Dirsek
Dirsek eklemi vücudumuzun cilt örtüsünün en zayıf olduğu eklemlerimizdendir. Üzerindeki kas ve cilt örtüsü incedir. Bu onu travmalara açık hale getirir.

Bel Ağrısı
Bel ağrılarının tedavisinde hasta eğitimi, uzun süreli istirahatlerden kaçınma, uygun ergonomik faktörlerin sağlanması, stres yönetimi, uyku düzeni önemlidir.

Omurganın Şekil Bozuklukları
EMOT Plus Hastanesi “Omurga Sağlığı Merkezi” nde; Omurga eğrilikleri, bel kayması, kamburluk, osteoporoz kaynaklı şekil bozukluklarının tedavi ve izlemleri beyin cerrahı, ortopedist ve fizik tedavi uzmanlarımız tarafından yapılmaktadır.

Polimiyalji Romatika
Belirli kas gruplarında ağrı ve tutukluk yapan bir çeşit romatizmal hastalıktır. Çoğu iltihaplı romatizmal hastalıkların aksine eklemleri değil kasları tutar ve uygun tedaviyle de çok kısa sürede iyileşir.Polimiyalji romatikalı hastaların %10-50’sinde “dev hücreli arterit” adı verilen ve vücutta bazı kan damarlarını tutan klinik bir durum da gözlenebilir.

Bel Fıtığı
Hastanemizde; Transforaminal Endoskopik Lomber Diskektomi (TELD) adıyla genel veya lokal anestezi uygulanarak Endoskopik (Tam Kapalı) Bel Fıtığı ameliyatı yapılmaktadır.

Diz
Diz ağrısının sık karşılaştığımız nedenleri yaralanmalara bağlı, osteoartrit diye adlandırdığımız kireçlenmeye bağlı, yaralanmalara ve mekanik problemlere bağlı olabilir.

Kalça
Kalça vücuttaki en büyük ekleme sahip bölgedir ve hemen hemen her harekette kullanılır. Kemikler arasında eklemi korumak için yastık etkisi yapan ve sürtünmeyi engelleyen bir kıkırdak tabakası vardır.

Ayak ve Ayak Bileği
Ayak, Ayak Bileği cerrahisi ve mikrocerrahi uzmanlığımız ile yaralanan, ezilen ve hatta kopan Ayak ve Ayak Bileği bölgesini orijinaline en yakın şekilde kullanmamızı sağlayan tedaviyi uygularız.

Postür (Duruş) Bozuklukları
En az çaba ile vücut fonksiyonlarının en üst seviyede olması durumudur.

Kan Hastalıkları
Anemiler (Kansızlıklar): Akut kan kaybına bağlı anemiler, yaralanma ,trafik kazası, ameliyat vs -Kronik kayıplara bağlı anemiler, en sık nedenleri; Demir eksikliği anemisi.
Lösemi: Akut lösemi çocukluk çağının en sık kanseridir. Akut lenfoblastik lösemi olguların %80’ini oluşturur ve 2–5 yaşları arasında zirve yapar.
Lenfomalar: Lenfoma, hücresel matürasyonun farklı evrelerindeki lenfoid hücrelerin oluşturduğu bir grup neoplaziye verilen isimdir.
Myelomlar: Miyelom aktif kırmızı kemik iliğinden köken alan bir tümördür.

Tiroid Hastalıkları
Troid bezinde büyüme (guatr) ya da troidin çalışmasındaki bozulmalar şeklinde (hipertiroidi ve hipotiroidi) görülmektedir. Troid, boynun ön bölgesinde iki taraflı olarak yerleşmiş, kelebek şeklinde bir iç salgı bezidir.

Sindirim Sistemi Hastalıkları
Mide Ülserleri, Gastrit ve Reflü: Başlıca neden olarak Stres ve yanlış beslenme ayrıca da helicobakter pylori bakterisinin de olaya karıştığı mide asidinin fazlalığından kaynaklanan problemlerdir.

Nörolojik Check-Up
Nörolojik Check-Up; Sağlığınızı korumak için vücudunuzda bilinmeyen nörolojik hastalıkların tespit edilmesine ve gelecekte oluşabilecek nörolojik hastalıkların erken teşhis ve tedavilerin uygulanması açısından gereklidir. Yaş ve cinsiyete bağlı olarak bir hastalığın belirtiler göstermeye başlayarak veya direkt olarak ortaya çıkmasını beklemeden, düzenli aralıklarla Nöroloji Uzmanı’na başvurarak sağlık kontrollerinin yaptırılması, gelecekte yaşanacak hastalıkları önlemede oldukça önemlidir.

EMG (Elektromiyografi)
Elektrofizyoloji bilim dalının elektromiyografi (EMG)/elektronörografi (ENG) bölümü sinir sisteminin “çevresel sinir sistemi denen kas, kas sinir kavşağı ve kol-bacaklardaki çevresel sinirlerin özelliklerini inceleyen bir bilim dalıdır. Bunun için bütün bu işlevleri yapabilen kompakt bir cihaz olan EMG/ENG cihazı kullanılır. ENG işlemi sinir iletim özelliklerin ölçmekte kullanılır. Bireyin el veya ayaklarının belli noktalarına (çevresel sinirlerin geçtiği […]

Demanslar
Demans genel bir kavram olup, bir bireyin bellek işlevlerinin gündelik yaşam aktivitelerini sürdüremeyecek düzeyde bozulmasını ifade eder. Bununla birlikte zaman içinde dikkat, yürütücü işlevler, el becerileri, görsel-uzaysal beceriler gibi diğer bilişsel işlev alanlarında da bozulmalar olur. Demans denince genelde orta yaşlı/yaşlı bireylerin beyindeki yıpranma nedeniyle bilişsel işlevlerinin bozulduğu hastalıklar (dejeneratif demanslar) anlaşılır. Bununla birlikte gençlerde […]

Baş Ağrıları
Baş ağrısı son derece önemli sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Kas/Kas-Sinir Kavşağı/Çevresel Sinir Sistemi Hastalıkları
Sinir sistemi, beyincik, beyin, omurilik, çevre sinirler ve kafa sinirlerinden oluşur. Belirtilen bu bölgelerin etkilenmesi sonucunda, sinir sorunları ortaya çıkmaya başlar. Sinir sistemi denilen bölgede meydana gelebilecek en ufak hasar bile, önemli ve kalıcı olabilecek sorunlara yol açabilir. Sinir hastalıkları ise fonksiyonel ve yapısal olmak üzere iki grupta değerlendirilir. Sinir hastalıkları doğuştan gelebildikleri gibi sonradan […]

Bilgisayarlı Tomografi (BT/CT)
Hastanemizde çok kesitli (çok dedektörlü) BT cihazı bulunmakta olup en sık kemik kırıkları, eklem çıkıkları ve kırıklı çıkıklarını ve kemik tümörlerini değerlendirmekte kullanılmaktadır. Bunun dışında özellikle travma hastalarında kemik kırıklarına eşlik edebilecek damar yaralanmalarını değerlendirmekte ilaçlı BT’den (BT anjiografi) faydalanılmaktadır.

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR)
Hastanemizde 1.5 Tesla manyetik alan gücüne sahip MR cihazı bulunmaktadır. Her türlü ortopedik MR, beyin, omurga-omurilik, karın bölgesi incelemeleri yapılmakta, gerekli durumlarda ilaçlı (kontrastlı) incelemeler de yapılmaktadır.

Renkli Doppler Ultrasonografi (RDUS)
Doppler ultrasonografide ultrasonografideki gibi yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılır. Doppler ultrasonografi iyonize radyasyon içermez. Çocuk ve hamilelere uygulanabilir bir tekniktir. Vücutta gösterilebilmiş, kalıcı zararı yoktur.

Röntgen
Röntgen incelemesi iyonize radyasyon içermektedir. Bu nedenle hamilelerde ancak mutlak gerekli ve acil durumlarda ve karın bölgesi kurşun önlükle kapatıldıktan sonra yapılabilir.

Ultrasonografi
Ultrasonografi uygulaması; Hızlı, pratik, tekrarlanabilir bir yöntem olup anlık görüntü elde edilir ve bu görüntü üzerinden yorumlama gerçekleştirilir.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?