Kalça
Doç. Dr. Tulgar TOROS
Doç. Dr. Tahir Sadık SÜGÜN
Doç. Dr. Kemal ÖZAKSAR
Uzm. Dr. Kubilay EROL
Uzm. Dr. Bakıt KEREKULOV
Uzm. Dr. Anıl KOCA
Uzm. Dr. Can YENER
EMERGENCY CARE
+90 232 441 0 1217/24 Acil Sağlık Hizmeti
Randevu Alın

Kalça

• EMOT’ta

Kalça ağrısı birçok insanın karşı karşıya kalabildiği bir rahatsızlıktır. Kalça vücuttaki en büyük ekleme sahip bölgedir ve hemen hemen her harekette kullanılır. Kemikler arasında eklemi korumak için yastık etkisi yapan ve sürtünmeyi engelleyen bir kıkırdak tabakası vardır.

 

 

Doktorlar

EMOT'ta Kalça Eklemi Tedavisi

Kalça Protezi Nedir?

Kalça protezi ameliyatları, kalça eklemi yıpranması sonrasında ve yaşa göre kalça kırığı tedavisinde eklemin yapay eklemlerle değiştirilmesi işlemidir. Kalça kireçlenmesi, romatizmal hastalıklar, kalça kırıkları ve kalça çıkıkları, kemik beslenme bozukluğuna bağlı gelişen baş bölümünün yıprandığı durumlarda uygulanmaktadır. Genel olarak ileri yaşlarda (60 yaş ve üzeri) yapılan ameliyatlar olmasına rağmen hastalık tipine ve tutuluma bağlı farklılıklar olabilmektedir.

Kalça Protezlerinin Ömrü Ne Kadardır?

Her yapay eklemin bir dayanma süresi vardır. Uygun şartlarda, uygun cerrahi tekniklerle günümüz modern protezlerinin ömürleri 15-20 yıl civarındadır. Kullanım süresi hasta yaşı, kilosu ve aktivitesine bağlı değişmektedir.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hastalar ilk birkaç ay tuvalette yükseltici kullanmalı,
Alçak, yumuşak koltuk ve sandalyelere oturmamalı,
Oturma pozisyonundan ayağa kalkarken öne doğru eğilmemeli,
Kalça 90 dereceden fazla bükülmemeli,
Ayakta dururken ayakları aşırı derecede içe ve dışa doğru döndürmemeli,
Oturup kalkarken ameliyatlı bacak gövdenin önünde olmalı,
Ayak ayaküstüne koyulmamalı ve dizlerin arasında uyku sırasında yastık yerleştirilmeli,
Emboli çorabı ilk aylar özellikle de yürüme esnasında mutlaka giyilmelidir.

Diğer servisler

Osteoporoz (Kemik Erimesi)

Osteoporoz, kemiklerin zayıflamasına ve kırılgan hale gelmesine neden olur. Kemik erimesi olarak da bilinen hastalıkta kemikler o kadar kırılgandır ki, hafif şiddetli düşme, eğilme veya öksürme bile kırılmaya neden olabilir. Kemik erimesine bağlı kırıklar en sık kalça, bilek veya omurgada görülür. Özellikle kadınlar, menopoz döneminden sonra yüksek risk altındadır. EMOT Plus Omurga Sağlığı Merkezi’nde osteoporoz […]

Keşfet
EMOT Plus
EMOT
Osteoporoz (Kemik Erimesi)

Kemik Tümörleri

Kemik tümörü olan hastaların en sık yakınması ağrıdır. Ağrı, başlangıçta aktivite ile bağlantılı olabilir fakat kötü huylu kemik tümörü olan hastalar sıklıkla istirahatta ve gece ortaya çıkan ilerleyici ağrıdan şikayetçidir. Kemik tümörleri öncelikle benign( iyi huylu) ve malign(kötü huylu) olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Sık görülen iyi huylu kemik tümörlerinden bahsedecek olursak en başta osteoblastomdan bahsetmek gerekir.

Keşfet
EMOT
Kemik Tümörleri

Omuz

Omuz eklemi doğuştan çok sıkı bir eklem değildir. Bu nedene kalça ve diz eklemine oranla daha gevşek bir yapısı vardır. Bu çıkığa daha elverişli doğal yapı çevre kas ve bağlarca sınırlandırılır ve korunur. Tüm eklemlerde olduğu gibi, eklemi çevreleyen kaslar ne kadar güçlü tutulursa o eklem o kadar iyi korunur.

Keşfet
EMOT
Omuz

Dirsek

Dirsek eklemi vücudumuzun cilt örtüsünün en zayıf olduğu eklemlerimizdendir. Üzerindeki kas ve cilt örtüsü incedir. Bu onu travmalara açık hale getirir.

Keşfet
EMOT
Dirsek

Diz

Diz ağrısının sık karşılaştığımız nedenleri yaralanmalara bağlı, osteoartrit diye adlandırdığımız kireçlenmeye bağlı, yaralanmalara ve mekanik problemlere bağlı olabilir.

Keşfet
EMOT
Diz

Ayak ve Ayak Bileği

Ayak, Ayak Bileği cerrahisi ve mikrocerrahi uzmanlığımız ile yaralanan, ezilen ve hatta kopan Ayak ve Ayak Bileği bölgesini orijinaline en yakın şekilde kullanmamızı sağlayan tedaviyi uygularız.

Keşfet
EMOT
Ayak ve Ayak Bileği
Görüşmeyi başlat
1
Yardıma ihtiyacınız var mı?
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?