
✦ Kas Sertliğinde Botoks Enjenksiyonu
• EMOT Plus’taBotox, sinirler ve kaslar arasındaki kasın kasılmasını veya gerilmesini sağlayan kimyasal sinyali bloke ederek çalışır. Bu, ağrı ve kas sertliği dahil olmak üzere spastisite semptomlarından güvenilir bir rahatlama sağlar. 25 yılı aşkın süredir binlerce hastada güvenle kullanılmaktadır.
Botox enjeksiyonları, öncelikle yüzdeki kırışıklıkların görünümünü azaltma yeteneği için not edilir. Ayrıca boyun spazmları (servikal distoni), aşırı terleme (hiperhidroz), aşırı aktif mesane ve tembel göz gibi durumları tedavi etmek için kullanılırlar. Botox enjeksiyonları ayrıca kronik migrenlerin önlenmesine yardımcı olabilir.
Botox enjeksiyonları, sinirlerden gelen belirli kimyasal sinyalleri, çoğunlukla kasların kasılmasına neden olan sinyalleri engeller. Bu enjeksiyonların en yaygın kullanımı alın ve göz çevresinde kırışıklığa neden olan yüz kaslarını geçici olarak gevşetmektir. Botox enjeksiyonları, vücudun işleyişini etkileyen durumları tedavi etmek için de kullanılır.
Örnekler şunları içerir:
Servikal distoni: Bu ağrılı durumda boyun kaslarınız istemsiz olarak kasılır ve başınızın bükülmesine veya rahatsız edici bir pozisyona dönüşmesine neden olur.
Kas kontraktürleri: Serebral Palsi:
gibi bazı nörolojik durumlar, uzuvlarınızın merkezinize doğru çekilmesine neden olabilir. Bazı durumlarda bu kasılan kaslar Botox enjeksiyonları ile gevşetilebilir.
Hiperhidroz. Bu durumda, sıcaklık yüksek olmadığında ve kendinizi zorlamadığınızda bile aşırı terleme meydana gelir.
Kronik Migren: Ayda 15 günden fazla migren yaşıyorsanız, Botox enjeksiyonları baş ağrısı sıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
Mesane Disfonksiyonu: Botox enjeksiyonları, aşırı aktif mesanenin neden olduğu idrar kaçırma sorununun azaltılmasına da yardımcı olabilir.
Göz Seğirmesi: Botox enjeksiyonları, göz çevresindeki kasların kontraktürünü veya seğirmesini hafifletmeye yardımcı olabilir.
Spinal Stenoz (Dar Kanal)
EMOT Omurga Sağlığı Merkezi’nde deneyimli cerrahlar, omurilik kanalındaki boşluğu arttırmak, omurilik ve sinirler üzerindeki basıyı hafifletmek amacıyla en uygun cerrahi yöntemi belirler ve uygular. Spinal Stenoz, bir başka adıyla dar kanal, omurilik kanalının daralarak omurilik ve sinirlere bası yapması olarak tanımlanır. Belirtiler darlığın konumuna ve hangi sinirlerin etkilendiğine bağlı olarak değişir. Belirtiler hafifse, doktorunuz düzenli […]

Boyun Düzleşmesi
Psikolojik ve fizyolojik nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilen bu rahatsızlık doğumsal bir rahatsızlık değildir.

Nörolojik Rehabilitasyon
Periferik ve santral sinir sisteminin hasarlandığı durumlarda gerekli olan bir tedavidir.

Ortopedik Rehabilitasyon
Kas ve iskelet sistemi problemlerinin temel ortopedik rehabilitasyon prensipleri ve güncel yaklaşımlar kullanılarak tedavi edilmesidir.

Bel Fıtığı
Omurga “omur” adı verilen bir birine bağlı kemik dizininden oluşur. Disk ise, bir omuru diğerine bağlayan ve iki omur gövdesinin arasında kauçuk yumuşaklığındaki destek dokulardır. Bel fıtığı, disklerin içinde yer alan jöle kıvamındaki maddenin omuriliğe ve/veya sinir köklerine baskı yapmasıdır. Bu baskı sonucu bel ağrısı, bacak ağrısı ve bacakta güçsüzlük gibi belirtiler ortaya çıkar. EMOT […]

Duruş (Postür) Bozuklukları
Dururken ya da hareket halindeyken kollar, bel ve bacakların dengede olmaması haline duruş (postür) bozukluğu denir. Kötü duruşlar pek çok sağlık problemine neden olur. Yürürken, eğilirken ya da ayakta dururken bedeninizi doğru tutarak ağrılı rahatsızlıkları ve yaralanmaları önleyebilirsiniz. Çoğunlukla, duruş bozukluğu egzersizleri ve korse kullanımı ile iyileşme mümkündür. Egzersizler, korse ve ortez kullanımı mutlaka uzmanlar rehberliğinde ve takibinde yürütülmelidir. EMOT Plus Omurga Sağlığı Merkezi’nde duruş bozukluğu ve neden olduğu rahatsızlıkların tedavi süreci, ortopedist, nörolog, beslenme uzmanı, fizik tedavi uzmanları ve fizyoterapistlerden oluşan bir ekip çalışması desteği ile yürütülür.

Nörolojik Check-Up
Nörolojik Check-Up; Sağlığınızı korumak için vücudunuzda bilinmeyen nörolojik hastalıkların tespit edilmesine ve gelecekte oluşabilecek nörolojik hastalıkların erken teşhis ve tedavilerin uygulanması açısından gereklidir. Yaş ve cinsiyete bağlı olarak bir hastalığın belirtiler göstermeye başlayarak veya direkt olarak ortaya çıkmasını beklemeden, düzenli aralıklarla Nöroloji Uzmanı’na başvurarak sağlık kontrollerinin yaptırılması, gelecekte yaşanacak hastalıkları önlemede oldukça önemlidir.

Bilgisayarlı Tomografi (BT/CT)
Hastanemizde çok kesitli (çok dedektörlü) BT cihazı bulunmakta olup en sık kemik kırıkları, eklem çıkıkları ve kırıklı çıkıklarını ve kemik tümörlerini değerlendirmekte kullanılmaktadır. Bunun dışında özellikle travma hastalarında kemik kırıklarına eşlik edebilecek damar yaralanmalarını değerlendirmekte ilaçlı BT’den (BT anjiografi) faydalanılmaktadır.

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR)
Hastanemizde 1.5 Tesla manyetik alan gücüne sahip MR cihazı bulunmaktadır. Her türlü ortopedik MR, beyin, omurga-omurilik, karın bölgesi incelemeleri yapılmakta, gerekli durumlarda ilaçlı (kontrastlı) incelemeler de yapılmaktadır.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?