


✦ Röntgen
• EMOT’ta• EMOT Plus’taHastanemizde iki adet tam dijital röntgen ünitesi bulunmaktadır ve bu ünitelerde ayakta durarak çekilen omurga grafileri (skolyoz grafileri) ve ayakta durarak çekilen her iki bacak uzunluk grafileri dâhil olmak üzere tüm röntgen incelemeleri yapılabilmektedir.
✦ RÖNTGEN HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ!
Gebelerde ve Çocuklarda Röntgen İncelemesi Yapılır mı?
Röntgen incelemesi iyonize radyasyon içermektedir. Bu nedenle hamilelerde ancak mutlak gerekli ve acil durumlarda ve karın bölgesi kurşun önlükle kapatıldıktan sonra yapılabilir. Hamilelik ya da hamilelik olasılığı durumlarında tetkiki isteyen doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekir. Bebeklerde ya da küçük çocuklarda doktor tarafından gerekli görülmesi durumunda röntgen incelemesi yapılabilir.
EMOT'ta Röntgen Hangi Durumlarda Kullanılır?
Kırık, çıkık, kırıklı çıkık, romatizmal hastalık, eklemlerde ve omurgada kireçlenme (osteoartrit) ya da yumuşak dokuda yabancı cisim kuşkusu gibi durumlarda hekiminiz Hastane Sağlık Sistemi üzerinden inceleme istemini yaparak sizden röntgen isteyebilir.
Röntgen İncelemesi Ne Kadar Sürer?
Hastanemizde muayeneyi takiben birkaç dakika içinde röntgen çekilerek poliklinik ya da acil servis ekranlarında doktorunuz tarafından değerlendirilebilmektedir.
İnceleme Öncesinde Hazırlık Yapmalı mıyım?
Röntgen incelemeleri için herhangi bir ön hazırlık gerekmemektedir.
Eski Radyoloji İncelemelerine İhtiyaç Var mı?
Teşhis ve takibin doğru yapılabilmesinde karşılaştırma önemli olup varsa eski incelemeler (Ultason/Doppler, Ultrason Raporları, BT/MR ve Röntgen İncelemeleri) tetkik sırasında getirilmelidir.
İnceleme ve Rapor Bilgilerime Ne Zaman Ulaşabilirim?
Doktorunuzun muayene sırasında ki Röntgen inceleme isteğini takiben, o an için Röntgen sırası bekleyen hasta durumuna göre en kısa sürede görevli personellerimiz tarafından yönlendirmeniz yapılmakta, Röntgen incelemeniz gerçekleştirilerek raporunuz hazırlanmaktadır.
Bilgisayarlı Tomografi (BT/CT)
Hastanemizde çok kesitli (çok dedektörlü) BT cihazı bulunmakta olup en sık kemik kırıkları, eklem çıkıkları ve kırıklı çıkıklarını ve kemik tümörlerini değerlendirmekte kullanılmaktadır. Bunun dışında özellikle travma hastalarında kemik kırıklarına eşlik edebilecek damar yaralanmalarını değerlendirmekte ilaçlı BT’den (BT anjiografi) faydalanılmaktadır.

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR)
Hastanemizde 1.5 Tesla manyetik alan gücüne sahip MR cihazı bulunmaktadır. Her türlü ortopedik MR, beyin, omurga-omurilik, karın bölgesi incelemeleri yapılmakta, gerekli durumlarda ilaçlı (kontrastlı) incelemeler de yapılmaktadır.

Renkli Doppler Ultrasonografi (RDUS)
Doppler ultrasonografide ultrasonografideki gibi yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılır. Doppler ultrasonografi iyonize radyasyon içermez. Çocuk ve hamilelere uygulanabilir bir tekniktir. Vücutta gösterilebilmiş, kalıcı zararı yoktur.

Ultrasonografi
Ultrasonografi tarama, tanı ve tedavi süreçlerinin birçok farklı aşamasında önemli bir yardımcıdır.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?