Kardiyoloji

✦ Kardiyoloji

Uzm. Dr. Hasan YILMAZ öncülüğünde hipertansiyon, hiperkolesterolemi, metabolik sendrom, koroner arter hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, kalp ritim bozuklukları, Transtorasik Ekokardiyografi (TTE), yemek borusu yolu ile (Transözofajiyal) ekokardiyografi (TÖE), stres ekokardiyografi, strain ve strain rate ekokardiyografi gibi pek çok alanda modern, güçlü ve güncel tedavi yöntemleri kullanılarak başarılı bir şekilde hizmet verilmektedir.

Kardiyoloji Kardiyoloji Kardiyoloji
Kardiyoloji Kardiyoloji Kardiyoloji

Kalp Hastalıklarınızın tanı, tedavi ve takipleri için yanınızdayız.

Kardiyoloji Bölümünde; Myokard İnfarktüsü, Hipertansiyon, hiperkolesterolemi, Anjina Pektoris, Metabolik sendrom, Sessiz İskemi, koroner arter hastalıkları, Aort Anevrizması, Kalp kapak hastalıkları, Karotis ve Periferik Arter Hastalığı, Venöz Tromboembolizm ve Kalp ritim bozuklukları gibi pek çok kardiyolojik hastalığı olabilen hastalarımız kardiyoloji polikliniğimizde detaylı muayene edilir ve gerekli durumlarda ilgili bölümlere yönlendirilir.

Myokart İnfarktüsü (Kalp Krizi) Nedir?

Miyokart enfarktüsü veya koroner tromboz olarak da bilinen kalp krizi, kalp kasınınbir kısmı oksijensiz kalarak öldüğünde meydana gelir. Kalp krizi riskini artıran faktörler arasında ilerleyen yaş (45 yaş üstü erkekler ve 55 yaş üstü kadınlar daha fazla risk altındadır), sigara içme, kilolu ya da obez olma ve yüksek tansiyon problemi sayılabilir. EKG cihazı doktorunuzun kalbinizin işlevini nasıl yerine getirdiğini görmesini sağlayacak şekilde bu sinyalleri kâğıda kaydeder. Bu test acısızdır ve yaklaşık 5 dakika sürer. Beta blokerler bir kalp krizi sonrasında kalbinizi korumaya yardımcı olur. Kalbinizin iş yükünü azaltmak amacıyla daha yavaş ve daha az kuvvetle atmasını sağlarlar. Fiziksel ve ruhsal durumunuza bağlı olarak, normal günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz. Ancak, yaptığınız hareketlerin çok yorucu olmayan ve fiziksel yönden çok zorlamayan hareketler olması önemlidir.

Anjina Pektoris (Göğüs ağrısı) Nedir?

    Kararlı ve kararsız göğüs ağrısının tanısı, yönlendirilmesi, takibi ve yönetimi

En sıklıkla göğüste iman tahtası kemiği arkasında ağır bir taşla bastırılıyormuş hissi veren, ağrı noktası tam lokalize edilemeyen ve bazı hastalarda sol kola,her iki kola, sırta, karın üst bölgesine ve boyna yayılabilen rahatsız edici bir ağrıdır. Bu ağrı kalp hastalıklarının en önemli ve en sık rastlanan belirtilerinden biridir. Kalbi besleyen atardamarların darlık, tıkanma gibi sebeplerle kalbin oksijen ihtiyacını karşılayamadığı durumlarda kalp kökenli göğüs ağrısı veya sıkıntı hissi oluşur ve buna tıp dilinde veya latince angina pektoris adı verilir. Özellikle istirihatte gelen Angina Pektoris kalp krizinin habercisi olabilir.

Aort Anevrizması ve Diseksiyonu Nedir?

    Aort damarının genişlemesi ve yırtılması

Yüksek tansiyona bağlı damar iç basıncının artması, damar sertliği ve ani gelişen travmalar (trafik kazası vs) aort yırtığının en önemli sebepleri arasında yer alır.

Doktorlar
✦ Tümünü Gör
Görüşmeyi başlat
1
Yardıma ihtiyacınız var mı?
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?