✦ Nöroloji
Sinir sistemi, beyin ve kas sistemi hastalıkları ile ilgili, geniş kapsamlı bir bölüm olan nörolojide, tanı koyma ve tedavi süreci uzmanlıkla ve titizlikle yürütülmektedir.
✦ Hizmetlerimiz
Bu hastalıklar, özellikle basal ganglia olarak bilinen derin beyin yapılarının etkilenmesi ile ortaya çıkıyor. Bu yapıların etkilenmesine bağlı olarak gelişen hipokinetik hastalıkları grubunda Parkinson hastalığı, Parkinsonizm ve Huntington hastalıkları yer alıyor. Denge ve koordinasyon bozukluğu ile seyreden, öncelikle beyinciğin etkilendiği Serebelar ataksiler de yine hareket hastalıklarında uzmanlaşmış nöroloji hekimlerinin çalışma alanına giriyor.
Kesin neden bilinmemekle birlikte; Hipertansiyon, damar sertliği, şeker hastalığı, kan pıhtılaşma bozuklukları, sigara, kalp ritim bozuklukları stres, obezite gibi faktörler sebebiyle beyin damar hasarı sonucu ortaya çıkan, tek taraflı kol-bacakta güç kaybı, hissizlik, görme kaybı, konuşma bozukluğu, denge bozukluğu, konuşma-anlama bozukluklara denir. Halk arasında daha çok inme ya da felç olarak adlandırılmaktadır.
Epilepsi ya da sara, beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan sinirsel bozukluktur. Beynin normal faaliyetlerini sürdürmesini sağlayan elektriğin, aşırı ve kontrolsüz yayılımı sonucu oluşur. Sıklıkla geçici bilinç kaybına neden olur. Epilepsi nöbetleri farklı şekillerde ortaya çıkar. Bazı nöbetlerden önce korku hissi gibi olağan dışı algılamalar ortaya çıkarken, […]
Nörolojik Check-Up; Sağlığınızı korumak için vücudunuzda bilinmeyen nörolojik hastalıkların tespit edilmesine ve gelecekte oluşabilecek nörolojik hastalıkların erken teşhis ve tedavilerin uygulanması açısından gereklidir. Yaş ve cinsiyete bağlı olarak bir hastalığın belirtiler göstermeye başlayarak veya direkt olarak ortaya çıkmasını beklemeden, düzenli aralıklarla Nöroloji Uzmanı’na başvurarak sağlık kontrollerinin yaptırılması, gelecekte yaşanacak hastalıkları önlemede oldukça önemlidir.
Elektrofizyoloji bilim dalının elektromiyografi (EMG)/elektronörografi (ENG) bölümü sinir sisteminin “çevresel sinir sistemi denen kas, kas sinir kavşağı ve kol-bacaklardaki çevresel sinirlerin özelliklerini inceleyen bir bilim dalıdır. Bunun için bütün bu işlevleri yapabilen kompakt bir cihaz olan EMG/ENG cihazı kullanılır. ENG işlemi sinir iletim özelliklerin ölçmekte kullanılır. Bireyin el veya ayaklarının belli noktalarına (çevresel sinirlerin geçtiği […]
Demans genel bir kavram olup, bir bireyin bellek işlevlerinin gündelik yaşam aktivitelerini sürdüremeyecek düzeyde bozulmasını ifade eder. Bununla birlikte zaman içinde dikkat, yürütücü işlevler, el becerileri, görsel-uzaysal beceriler gibi diğer bilişsel işlev alanlarında da bozulmalar olur. Demans denince genelde orta yaşlı/yaşlı bireylerin beyindeki yıpranma nedeniyle bilişsel işlevlerinin bozulduğu hastalıklar (dejeneratif demanslar) anlaşılır. Bununla birlikte gençlerde […]
Baş ağrısı son derece önemli sağlık sorunlarının habercisi olabilir.
Sinir sistemi, beyincik, beyin, omurilik, çevre sinirler ve kafa sinirlerinden oluşur. Belirtilen bu bölgelerin etkilenmesi sonucunda, sinir sorunları ortaya çıkmaya başlar. Sinir sistemi denilen bölgede meydana gelebilecek en ufak hasar bile, önemli ve kalıcı olabilecek sorunlara yol açabilir. Sinir hastalıkları ise fonksiyonel ve yapısal olmak üzere iki grupta değerlendirilir. Sinir hastalıkları doğuştan gelebildikleri gibi sonradan […]
✦ Beyin ve Sinir Sistemi Hastlıklarınızın tanı ve tedavileri için yanınızdayız.
Nöroloji hastalıkların tedavisinde erken teşhis hayati önem taşır. Nörolojik hastalığın bulgularını fark ettiğinizde zaman kaybetmeden bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.
Nörolojik Hastalıkların Tanısı Nasıl Konur?
Nörolojik hastalıkların belirtileri birbirleri ile çok benzediği için doğru teşhisi koymak biraz zor olabilir. Nörolojik bir hastalığın tanısının konulması için tomografi, fiziksel muayene, manyetik rezonas görüntüleme, direkt röntgenogram, biyopsi, nöroendokrin çalışmalar, ultrosonografi, lomber ponksiyon ve elektroensefalografi (EEG) gibi tanı yöntemleri kullanılır. Bu tanı yöntemleri semptomların varlığına göre seçilir. Hastalıkların belirtileri hangi tanı yönteminin kullanacağı konusunda bilgi verir.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?