Ortopedi ve Travmatoloji

✦ Ortopedi ve Travmatoloji

İnsanoğlu kemik, eklem, kas ve sinirlerden oluşan kas ve iskelet sistemi ile hareket eder.  Yaşam hareket; hareket yaşamdır’ mottosu bize hareketin ne kadar önemli olduğunu hatırlatan bir deyimdir. Kas iskelet sisteminin bütünlüğü en sık travmalar veya hastalıklar sonucu bozulabilir.
EMOT kas ve iskelet sisteminin sorunlarının tümünü tek çatı altında ve ekip çalışması ile çözmeyi hedeflemiştir.

Ortopedi ve Travmatoloji Ortopedi ve Travmatoloji Ortopedi ve Travmatoloji
Ortopedi ve Travmatoloji Ortopedi ve Travmatoloji Ortopedi ve Travmatoloji

Hizmetlerimiz

El ve El Bileği

El cerrahisi ve mikrocerrahi uzmanlığımız ile yaralanan, ezilen ve hatta kopan parmak ve ellerimizi orijinaline en yakın şekilde kullanmamızı sağlayan tedaviyi uygularız. Kazalar dışında, çok kullanılmaya bağlı olarak oluşan hastalıkların (sinir sıkışmaları, kireçlenme vb.) tedavisini de titizlikle gerçekleştirmekteyiz.

Keşfet El ve El Bileği
Omuz

Omuz eklemi doğuştan çok sıkı bir eklem değildir. Bu nedene kalça ve diz eklemine oranla daha gevşek bir yapısı vardır. Bu çıkığa daha elverişli doğal yapı çevre kas ve bağlarca sınırlandırılır ve korunur. Tüm eklemlerde olduğu gibi, eklemi çevreleyen kaslar ne kadar güçlü tutulursa o eklem o kadar iyi korunur.

Keşfet Omuz
Dirsek

Dirsek eklemi vücudumuzun cilt örtüsünün en zayıf olduğu eklemlerimizdendir. Üzerindeki kas ve cilt örtüsü incedir. Bu onu travmalara açık hale getirir.

Keşfet Dirsek
Kalça

Kalça vücuttaki en büyük ekleme sahip bölgedir ve hemen hemen her harekette kullanılır. Kemikler arasında eklemi korumak için yastık etkisi yapan ve sürtünmeyi engelleyen bir kıkırdak tabakası vardır.

Keşfet Kalça
Diz

Diz ağrısının sık karşılaştığımız nedenleri yaralanmalara bağlı, osteoartrit diye adlandırdığımız kireçlenmeye bağlı, yaralanmalara ve mekanik problemlere bağlı olabilir.

Keşfet Diz
Ayak ve Ayak Bileği

Ayak, Ayak Bileği cerrahisi ve mikrocerrahi uzmanlığımız ile yaralanan, ezilen ve hatta kopan Ayak ve Ayak Bileği bölgesini orijinaline en yakın şekilde kullanmamızı sağlayan tedaviyi uygularız.

Keşfet Ayak ve Ayak Bileği
Kemik Tümörleri

Kemik tümörü olan hastaların en sık yakınması ağrıdır. Ağrı, başlangıçta aktivite ile bağlantılı olabilir fakat kötü huylu kemik tümörü olan hastalar sıklıkla istirahatta ve gece ortaya çıkan ilerleyici ağrıdan şikayetçidir. Kemik tümörleri öncelikle benign( iyi huylu) ve malign(kötü huylu) olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Sık görülen iyi huylu kemik tümörlerinden bahsedecek olursak en başta osteoblastomdan bahsetmek gerekir.

Keşfet Kemik Tümörleri

Ekip Çalışması, Bilimin Yolu

Ortopedi ve Travmatoloji birimizde iş , ev, trafik veya spor kazalarına bağlı oluşan tüm kırık ve çıkıklar, damar, sinir, bağ ( ön çapraz bağ vb. ) , kas yırtıkları (omuzda rotator manşet yırtıkları vb. ) ve tendon kopmalarının ( Aşil tendon kopması vb. ) tanı ve tedavisi yapılmaktadır . Ayrıca doğuştan anomaliler (doğuştan kalça çıkığı, çarpık ayak, düztabanlık, kemik eksiklikleri vb. ) eklem kireçlenmeleri ( diz ve kalçada vb. ) , travma sonrası doku kayıpları ve sekeller, ayak deformiteleri ( hallux valgus vb. ) , romatizmal hastalıkların cerrahi tedavisi , kemik ve yumuşak doku tümörleri ve ekstremite rekonstrüksiyonları EMOT da ekip çalışması ve bilimsel yöntemlerle yapılmaktadır.

Omuz Kas Yırtıkları Nasıl Oluşur?

Omuzdaki kas yırtıklarının yaşlanma süreci içerisinde geliştiği anlaşılmaktadır. Yaşımızın ilerlemesiyle bazen küçük bir yırtık gelişebilir ve zamanla ya da travmayla daha ilerler. Genç yaşlarda sportif travmalar ve düşmeler omuz eklem çıkıkları da kas yırtıkları ile sonuçlanabilmektedir. Burada olay dejeneratif eskime ile oluşan bir yırtık değildir.
Nasıl tanı konulur, tedavi seçenekleri nelerdir?

Tenisçi Dirseği Nedir?

Dirseğin dış kısmına yapışan kas liflerinin infilamasyonu ile seyreder. Bu kaslar bilek ve parmakların kaldırılmasını sağlamaktadır. Ağrı, kasın kemiğe yapıştığı yerde veya kas boyunca hissedilmektedir. Genellikle kolun ağır aktiviteleri sonrası ağrı belirginleşir. Ev hanımlarında ütü yapma, yer silme gibi aktivitelerle başlayabilir. Ağır hastalarda elin kavrama gücünde azalma ve hafif objelerin bile kaldırılmasında zorluk başlar. Tenis oynayan kişilerin uygunsuz teknik ile oynamaları halinde bu hastalığa yakalanmaları nedeniyle hastalık “tenisçi dirseği” olarak bilinmektedir. ‘’Golfçü dirseği’’ ise bunun tam tersi dirseğin iç kısmında görülür.
Devamını Oku…

Doktorlar
✦ Tümünü Gör
Görüşmeyi başlat
1
Yardıma ihtiyacınız var mı?
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?