✦ Radyoloji
Günümüzde manyetik rezonans (MR), bilgisayarlı tomografi (BT), ultrasonografi/Doppler ultrasonografi, dijital röntgen gibi radyolojik incelemelerdeki gelişmiş teknoloji, hastalıkların teşhis ve tedavi takibinde radyolojiyi vazgeçilmez bir tanısal aşamaya getirmiştir.
✦ Hizmetlerimiz
Hastanemizde çok kesitli (çok dedektörlü) BT cihazı bulunmakta olup en sık kemik kırıkları, eklem çıkıkları ve kırıklı çıkıklarını ve kemik tümörlerini değerlendirmekte kullanılmaktadır. Bunun dışında özellikle travma hastalarında kemik kırıklarına eşlik edebilecek damar yaralanmalarını değerlendirmekte ilaçlı BT’den (BT anjiografi) faydalanılmaktadır.

Hastanemizde 1.5 Tesla manyetik alan gücüne sahip MR cihazı bulunmaktadır. Her türlü ortopedik MR, beyin, omurga-omurilik, karın bölgesi incelemeleri yapılmakta, gerekli durumlarda ilaçlı (kontrastlı) incelemeler de yapılmaktadır.

Doppler ultrasonografide ultrasonografideki gibi yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılır. Doppler ultrasonografi iyonize radyasyon içermez. Çocuk ve hamilelere uygulanabilir bir tekniktir. Vücutta gösterilebilmiş, kalıcı zararı yoktur.

Röntgen incelemesi iyonize radyasyon içermektedir. Bu nedenle hamilelerde ancak mutlak gerekli ve acil durumlarda ve karın bölgesi kurşun önlükle kapatıldıktan sonra yapılabilir.

Ultrasonografi uygulaması; Hızlı, pratik, tekrarlanabilir bir yöntem olup anlık görüntü elde edilir ve bu görüntü üzerinden yorumlama gerçekleştirilir.

✦ RADYOLOJİ EKİPMANLARI
1.5 Tesla MR cihazı, Düşük doz çok kesitli BT cihazı, 2 adet Tam Dijital Röntgen Ünitesi, Bacak Uzunluk ve Skolyoz Fimleri , 2 adet Dijital Mobil Röntgen Cihazı, 6 Ultrasonografi/Doppler Ultrasonografi Cihazı 4 adet Skopi Cihazı, DEXA Kemik Dansitometre Cihazı
Görüntüler Nasıl Arşivlenir?
Çeşitli cihazlarda üretilen tüm görüntüler merkezi bilgisayar sisteminde kurulu bulunan dijital görüntü arşivleme ve iletişim (PACS) sistemine aktarılmakta, bu sistemde arşivlenmekte ve hastanenin her yerinden bilgisayar ekranları aracılığıyla ulaşılabilmektedir. Gerekli ve acil durumlarda hastane dışından hekimlerin kişisel bilgisayarları ile de bu sistemden hastaların görüntülerine ulaşmaları mümkündür. Tüm radyoloji raporları merkezi bilgisayar sistemine kaydedilmekte, görüntüler ve raporlar E-Devlet sistemi kapsamındaki E-Nabız sistemine de aktarılmaktadır.
Önceden Yapılmış Tetkiklerim Var, Yanımda Getirmeli miyim?
Hastaların muayene için gelirken varsa eski radyolojik tetkik (ultrason, BT, MR, röntgen) rapor ve görüntülerini getirmeleri, yine eski incelemelere ulaşabilmek için E-Nabız şifrelerini edinmiş olmaları teşhis ve takibe büyük fayda sağlayacaktır.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?